Korte (fiscale) ondernemersupdate

Met enige regelmaat posten we op onze website updates rondom ondernemen, fiscale aanpassingen in wet- en regelgeving en andere zaken waar jij als ondernemer net even wat meer aandacht voor moet hebben. Deze keer de eerste update van 2024 met daarin voornamelijk een aantal aanpassingen op fiscaal gebied. Mocht je vragen hebben naar aanleiding van deze update? Neem dan vanzelfsprekend even contact met ons op.

MES IN SUBSIDIES ELEKTRISCH VERVOER

Ondernemers krijgen geen belastingvoordeel meer voor investeringen in:
• vervoersmiddelen met een fossiele brandstofmotor, zoals hybride en ‘dual-fuel’-varianten;
• waterstofaangedreven werktuigen;
• elektrische taxi’s;
• elektrisch aangedreven bakfietsen die zij ook privé gebruiken.
Alleen voor laadpunten voor zwaar vervoer krijgen ondernemers nog belastingvoordeel, niet meer voor licht vervoer, zoals bestelauto’s.

LOONKOSTENVOORDEEL (LKV) OUDERE WERKNEMER

Het LKV oudere werknemer wordt de komende jaren stapsgewijs afgeschaft. Voor oudere werknemers die vóór 1 januari 2024 in dienst
zijn getreden verandert er niets. Het bedrag van de tegemoetkoming blijft gelijk. Voor nieuwe dienstbetrekkingen heeft een werkgever nog maar maximaal 2 jaar recht op LKV. Voor 2024 is de tegemoetkoming € 3,05 per verloond uur, tot een maximum van € 6.000 per jaar. In 2025 is dit € 1,35/uur tot een maximum van € 2.600 per jaar. Vanaf 2026 eindigt de tegemoetkoming.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven